Bijna honderd doden door brandende tankwagen in Nigeria

In de Nigerdelta in Nigeria zijn tientallen mensen omgekomen toen een tankwagen kantelde en in brand vloog. Dat melden plaatselijke media.

Volgens de federale commissie voor de veiligheid van de wegen werden er tachtig doden geteld, aldus News Agency of Nigeria. Het Franse persbureau AFP maakt melding van 95 doden. Er werden minstens twintig mensen naar het ziekenhuis gebracht.

De doden zouden gevallen zijn nadat de arme inwoners in de zuidelijke kuststreek zich naar de gekantelde tankwagen hadden begeven om de lekkende brandstof te recupereren.

Daardoor waren ze vlakbij op het moment dat het vuur uitbrak.

Het is niet de eerste keer dat ene dergelijk incident plaatsvindt in Nigeria. De wegen zijn in slechte staat en bij een ongeluk is de verleiding groot bij de arme bevolking om brandstof te recupereren. Velen leven er van minder dan 2 euro per dag. 

Er zijn al langer plannen om de oost-westelijke weg die de olierijke regio van het land bedient, heraan te leggen. Elk jaar wordt er een budget voorzien, maar de uitvoering laat op zich wachten. Nigeria, de grootste olieproducent in Afrika, wordt sterk geplaagd door corruptie en een inefficiënt beleid. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees