Dertiger uit Keerbergen steelt maandenlang koper bij werkgever

KEERBERGEN - Een dertiger uit Keerbergen heeft maandenlang bij zijn werkgever koperdraad gestolen om die vervolgens te strippen en te verkopen. Woensdag kon de lokale politie de man betrappen toen hij in een bouwvallig huis in Keerbergen de draden aan het strippen was. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder voorwaarden.

Het was de eigenaar van de bouwvallige woning die de politie had verwittigd toen hij in het pand een hele stapel koperdraad vond. Toen de politie de woning kwam controleren, werd de dertiger uit Keerbergen aangetroffen. Die laadde net zijn gereedschap in zijn wagen. De man werd ondervraagd en bekende dat hij de koperdraad gestolen had.

Hij was in onderaanneming aan het werk voor een bedrijf in Tildonk en had daar sinds april regelmatig koperkabels gestolen. Nadat hij ze gestript had, verkocht hij ze aan metaalhandelaars. Dat handeltje zou hem enkele duizenden euro's opgeleverd hebben.

De werkgever van de man werd erbij gehaald en die herkende de koperkabels die in het bouwvallige pand lagen als de zijne.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio