Stybar wint derde etappe in Ronde van Polen

Stybar wint derde etappe in Ronde van Polen

Foto: AFP

De Tsjech Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) heeft donderdag de derde etappe in de Ronde van Polen (World Tour) gewonnen, een rit over 201,7 km van Kedzierzyn naar Cieszyn.

Hij was de snelste van een uitgedund peloton in een lastige laatste kilometer over kasseitjes. Tweede en derde werden de Italianen Francesco Gavazzi en Sacha Modolo; Björn Leukemans kwam als tiende over de streep.

De massaspurt was het spannende einde van een nerveuze finale. Matteo Trentin, Jussi Veikkanen en Marek Rutkiewicz reden daarin aan de leiding, maar kregen op tien km van het einde een vijftal achter zich aan met daarbij Greg Van Avermaet, Björn Leukemans en de latere winnaar Stybar. Het vijftal werd ingelopen op minder dan twee km van de streep en toen bleef vooraan alleen nog Rutkiewicz over. De Pool kreeg nog het gezelschap van Sergio Henao, maar in de laatste honderden meters moesten zij het hoofd buigen voor het peloton. 

De Italiaan Moreno Moser (Liquigas-Cannondale) finishte als vijfde en blijft op kop in het algemeen klassement. Tom Boonen deed niet mee voor de ritzege. De Belgische kampioen heeft last van de ribben na zijn valpartij in de eerste rit.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.