Wereldrecord hard schreeuwen niet verbroken

Wereldrecord hard schreeuwen niet verbroken

Bijna 2.500 kinderen deden mee en schreeuwden de longen uit hun lijf. Foto: rgg

Genk -

In het centrum van Genk vond gisteren voor de eerste keer het evenement ‘Limburg Speelt’ plaats, een organisatie van het provinciebestuur in samenwerking met de stad Genk. Gedurende een dag werd het stadscentrum van Genk omgetoverd tot een inspirerende en avontuurlijke speelruimte met een zestigtal uitdagende activiteiten zoals bouwhoeken, touwenparcours, circustechnieken, workshops en een doolhof.

Op deze manier wil de provinciale jeugddienst de sociale meerwaarde van een kindvriendelijke omgeving naar buiten brengen. ‘We willen elk jaar met een speeldag op een verrassende Limburgse locatie de nood aan voldoende kwalitatieve speelruimte voor de kinderen in de kijker zetten’, zegt gedeputeerde van Jeugd Jean-Paul Peuskens (SP.A).

De provincie en de stad Genk wilden ook een duidelijk en vooral luid signaal geven dat spelende kinderen geen geluidsoverlast vormen. Daarom werd er een officiële poging gewaagd om het wereldrecord ‘om ter hardst schreeuwen’ te verbreken. Bijna 2.500 kinderen deden mee en schreeuwden de longen uit hun lijf. Zij kregen de ondersteuning van de Ketnetband die even hun optreden onderbraken voor de recordpoging. Uiteindelijk werd 124 decibel gehaald, net iets te weinig om het wereldrecord te verbreken. Dat staat nog steeds op 127,2 decibel.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio