Tachtig kilogram voedsel naar het stort gevoerd

Keiem -

Als gevolg van een anonieme klacht is een inspectrice van de Voedselinspectie op bezoek geweest bij de Sint-Vincentiusvereniging in Keiem. Daar werden 80 kilo yoghurt, vers verpakte kazen en vacuüm voorverpakt vlees naar het stort afgevoerd omdat deze voedselwaren niet in een frigo waren ondergebracht.

De Voedselinspectie is van mening dat hier dezelfde regels van toepassing zijn als in de winkels zelf. Zo willen de ambtenaren voedselvergiftiging voorkomen.

‘Wij krijgen heel wat voedsel via de centrale bedeling uit Kuurne en via enkele lokale grootwarenhuizen. Dat voedsel heeft bijna zijn vervaldatum bereikt’, zegt voorzitter Aymar Hindrijckx (74), die dit voorjaar nog verkozen werd tot de beste vrijwilliger van Diksmuide. ‘Het gaat zowel over vers verpakt voedsel als over droge etenswaren zoals bloem, suiker en blikken. Het sorteren en bedelen gebeurt hier trouwens in een lokaal bij mijn huis door vrijwillegers.’

‘De inspectie heeft gelijk. Dergelijke verse voeding, ook al is de vervaldatum bijna bereikt, moet in de frigo worden bewaard. Dat is hier nog nooit het geval geweest. We hebben geen geld om een grote frigo te kopen. We bedelen voedsel aan 35 minderbegoede gezinnen en tot vandaag is er daar nog nooit een probleem mee geweest. Deze mensen komen via het OCMW bij ons terecht voor een voedselpakket. Wij verdelen een keer per maand elke tweede dinsdag’, aldus nog Aymard Hindrijckx.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio