Lexy’s Lads vieren tienjarig bestaan

Molse Dixieland Band op tournee in China

Molse Dixieland Band  op tournee in China

De zeven leden van de Lexy's Lads Dixieland Band, met strikje en originele Lou Brandy-hoed. Foto: vgd

Mol -

De Lexy's Lads Dixieland Band uit Mol-Rauw wordt tien jaar. Wat ontstond als een groepje muziekspelende kameraden, groeide uit tot een internationaal gewaardeerde band. Op 20 juli vertrekken ze op tournee door China.

De Lexy's Lads Dixieland Band ging in 2002 van start onder impuls van muzikale duizendpoot Alex Steurs uit Mol-Rauw. Alex is saxofonist en ook dirigent bij onder andere het Harmonieorkest van Mol-Rauw. Momenteel spelen Alex Steurs, Kurt Bijlemans, Jan Sprangers, Werner Geerts, Dis Verhoeven, Patje Vervoort en Patrick Korthoudt bij de band.

‘We zijn tien jaar geleden gestart als een groep van zeven kameraden die allemaal graag muziek maakten’, zegt Alex. ‘We speelden ook samen in het Harmonieorkest van Mol-Rauw. De stap om samen een band te beginnen was dus niet groot.’

New Orleans

Lexy staat voor Alex en Lads staat voor kameraden in het Engels. Ondertussen is de Dixieland Band uitgegroeid tot een graag geziene muziekgroep. Ze zijn niet meer weg te denken op allerlei evenementen in Mol en omstreken. De Molse Dixieland Band speelde ook al in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Binnenkort trekken de Mollenaars zelfs naar China. ‘In ons jubileumjaar zijn we uitgenodigd om in China maar liefst tien optredens te verzorgen’, zegt Alex Steurs. ‘Tijdens onze shows willen we de Chinezen laten kennismaken met onze typisch Amerikaanse stijl. De Dixielandmuziek is immers afkomstig van New Orleans. We dragen ook allemaal een strikje en een originele Lou Brandy-hoed.’

De zeven muzikanten uit Mol reizen op vrijdag 20 juli voor een 17 daagse concerttournee naar China. Ze reizen via Beijing door naar Nanjing, de vroegere hoofdstad van China. Daarnaast geeft de ‘Lexy's Lads Dixieland Band’ ook optredens in de havenstad Da Lian en de steden Tianjing en Xu Zhou.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio