Hangende zakken tegen pikkende meeuwen

Hangende zakken tegen pikkende meeuwen

Frank Lippens toont het ophangsysteem. Foto: nmi

Knokke-Heist -

Horizon Net start volgende week met een project dat een oplossing moet bieden tegen de meeuwen die vuilniszakken kapot pikken.

In Knokke-Heist werden al verschillende experimenten gehouden om de vraatzucht van de meeuwen aan banden te leggen, telkens zonder resultaat. In de badstad wordt ook aan nachtophaling gedaan. Die start om 3 uur.

Aan paal

Omdat meeuwen nog altijd vuilniszakken vernielen, start Horizon Net met een proefproject waarbij de zakken worden omhoog gehangen.

‘Het gaat om een bevestigingsring die voorzien is van een zestal bevestigingspunten en die aan een paal wordt vastgemaakt’, zegt directeur Horizon Net Frank Lippens.

‘De vuilniszakken kunnen met de sluitstrip aan de plastieken haak worden bevestigd. De strips zijn sterk genoeg om het toegelaten gewicht van 10 kilo te dragen. Bij de uitwerking werd ook aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. Het systeem moet makkelijk zijn, zowel voor de bewoners als voor de ophalers. Taverne Rubens in Knokke en bistro Waterfront in Heist verlenen hun medewerking aan het project’, aldus Lippens.

Het project zal meerdere weken lopen, waarna een grondige evaluatie zal gebeuren. Vormt het project een goede oplossing tegen het meeuwenprobleem, dan zal Horizon Net het invoeren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio