De Lijn boos om filmpje waarin bus vernield wordt

© *

Een zwaar betonblok, dat dient als stabilisatie van een hijskraan, komt los en belandt pal op het dak van een stilstaande bus. Het is een horrorscenario dat gefilmd werd door een jonge skater die schijnbaar zijn stunts met de wereld wilde delen.

(kba, lej)

Het filmpje waarop te zien is hoe de bus wordt vernield, is een ware hit op het internet. Dat er net een camera klaarstond en dat skater Jaasir Linger getuige was van het ongeval, blijkt geen toeval. Het hele filmpje is in scène gezet. Het is de start van een campagne in Nederland tegen de onveiligheid op bouwwerven. In latere campagnefilms zal nog te zien zijn hoe de bus helemaal wordt gesloopt.

Maar bij De Lijn kunnen ze niet lachen om het filmpje. De bus was afgeschreven en verkocht, via het duidelijk zichtbare nummer van de bus konden ze achterhalen wie de koper was. 'Onze regels zijn duidelijk: wie een bus van ons koopt, moet het logo verwijderen voor hij ze in gebruik neemt of doorverkoopt', zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. 'We gaan er de koper van de bus op aanspreken en overleggen of we verdere stappen ondernemen.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen