Ex-vriendin opgelucht na zelfdoding van Brusselse militair die haar ouders vermoordde

Ex-vriendin opgelucht na zelfdoding van Brusselse militair die haar ouders vermoordde

Foto: *

BRUSSEL - De Nederlandse Amanda Schroevers voelt zich bevrijd nadat haar ex-vriend, Brusselaar Fred Beka, zich woensdagnacht van het leven heeft beroofd in zijn cel. Luttele uren voor hij tot levenslang zou veroordeeld worden voor de moord op haar beide ouders.

Een jaar geleden moest Amanda Schroevers lijdzaam toezien hoe haar ex-vriend haar ouders Henk en Trees met 42 messteken om het leven bracht. Amanda was die avond ook in het huis, maar kon de moordpartij niet stoppen. De dubbele moord was de dramatische apotheose van een jaar vol pesterijen, mishandelingen en bedreigingen. Volgens Beka moest Amanda lijden omdat zij hem tijdens hun relatie meermaals zou hebben bedrogen. De realiteit was dat de agressieve en psychisch gestoorde Beka niet kon verkroppen dat ze een eind aan hun relatie had gemaakt. 'Ik mocht niet dood. Hij wou mij juist in het diepst van mijn hart treffen door mijn ouders voor mijn ogen te vermoorden', vertelt ze. 'Op de eerste rechtbankzitting herhaalde hij dat ik moest huilen en zo veel mogelijk moest lijden. Hij had maar één doel: mij geestelijk en fysiek kapot maken. Het is hem bijna gelukt, maar uiteindelijk triomfeert hij niet.'

Amanda verwijst naar de zelfdoding van haar ex luttele uren vooraleer hij door de rechter in Middelburg vermoedelijk tot levenslang zou veroordeeld worden. 'Het klinkt raar om te zeggen maar ik ben zo blij dat hij dood is. Opgelucht ook. Ik voel me bevrijd. Eindelijk kunnen mijn broer Arno en ik de dood van onze ouders verwerken en zonder angst onze levens verder zetten.' De Nederlandse justitie is intussen dringend op zoek naar nabestaanden van Fred Beka die zijn begrafenis in ons land willen regelen. Het laatste jaar had hij volgens zijn advocaat echter met niemand contact.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees