Nieuwe horecazaak opent dinsdag

Oud Gemeentehuis verbouwd tot brasserie

Oud Gemeentehuis verbouwd tot brasserie

Nathalie Buys en Kenny Van Camp zijn de zaakvoerders van de nieuwe brasserie. Foto: env

Kapellen -

De renovatie van het Oud Gemeentehuis is zo goed als afgerond. Nu dinsdag opent in het voormalige gemeentehuis en politiekantoor een brasserie. Tijdens het weekend van Open Monumentendag in september zal ook de tentoonstellingsruimte opengaan.

Kenny Van Camp (30) en zijn partner Nathalie Buys (29), die in Brasschaat al acht jaar crèmerie Het Park uitbaten, verkregen samen met brouwerij Corsendonk de concessie voor de uitbating van het Oud Gemeentehuis. ‘Maar het Oud Gemeentehuis wordt geen cremerie, wel een brasserie waar iets kan gegeten worden. In de kleine zaal beneden (waar vroeger de Smoldersklok stond, red.) hebben we plaats voor 40 couverts, boven in de grote zaal nog eens voor 76 couverts. 's Namiddags kan je er ook pannenkoeken of een ijsje eten’, vertelt Kenny Van Camp.

Op twee niveau's zijn er ook zomerterrassen. ‘Het is een moeilijke verbouwing geweest, misschien een wat onderschatte klus door de aannemer, maar ze werd tot een goed einde gebracht’, zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD). ‘In augustus bereiden we dan de grote publieksopening van de expositieruimte voor. We plannen een tentoonstelling met drie kunstenaars die een band met Kapellen hebben. De tentoonstelling zal vanaf het weekend van Open Monumentendag bezocht kunnen worden.’

De burgemeester vertelt nog dat het zijn grote droom was om in het centrum van de gemeente met het Oud Gemeentehuis een baken van licht en leven te hebben. ‘Ik denk dat architectenbureau A154 perfect in deze opdracht is geslaagd. Met in de buurt een parking met driehonderd plaatsen is er voor de Kapellenaar geen reden meer om niet naar het centrum van zijn gemeente te komen’, aldus nog de burgemeester.

De verbouwing van het Oud Gemeentehuis ging in maart 2011 van start. De oude veldwachterswoning werd op de voorgevel na gesloopt en maakte plaats voor de nieuwe tentoonstellingsruimte. Een grote trap verbindt de Hoevensebaan met de Antwerpsesteenweg.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio