Zappen met Tom -

Zotte wilde wijven

Zotte wilde wijven

Foto: 'cia Jansen

Ik ben thuis de lolbroek, maar laat ik dat vooral niet op de rest van de wereldbevolking projecteren. Vorig jaar zei Jan Stevens van het weekblad Humo in een interview dat ‘humor per definitie mannelijk’ was. De reacties die hij na die uitspraak kreeg? Een tsunami was er niks tegen. Annemie Peeters zette er op Radio 1 zelfs een boom over op in haar programma Peeters & Pichal; uiteraard liet ze ook duidelijk merken dat ze het met die uitspraak over vrouwen en humor hoegenaamd niet eens was.

Maar er is iets van. Zo kan ik me niet herinneren wanneer een vrouw me laatst nog deed lachen, vanop een podium bedoel ik. Ik zie nochtans wat komieken passeren, zo ’s avonds op Canvas en de digitale zender Acht. Misschien hebben vrouwen minder last van de behoefte om een publiek te entertainen, wie zal het zeggen?

Sinds donderdag wil ik me in deze materie in ieder geval van mijn meest genuanceerde kant laten zien. Donderdag bracht ik in Mechelen een bezoek aan de set van Loslopend wild, een nieuwe humoristische reeks die dit najaar op Eén te zien is. Loslopend wild is bedacht door een vrouw, het wordt geschreven door vrouwen, geproduceerd door een vrouw, gespeeld door vrouwen en geregisseerd door een vrouw. Er zijn ook twee mannelijke regisseurs en mannelijke acteurs, maar de kern is vrouwelijk. Ik heb vijf afgewerkte sketches uit het programma gezien en ja, ik heb gelachen. Ik kijk er al naar uit om een doodernstige Reinhilde Decleir (foto) de zin ‘zegt dan gewoon dat ge zijt gaan kakken’ te horen zeggen. Als u dacht dat mannen een patent hebben op humor in de anale sfeer: dat patent zijn we kwijt.

Vrouwen die zichzelf als loslopend wild zien: ik vind het gezond. Het haalt de stress uit de vergelijking en doet het respect tegelijk groeien. We tellen af naar het najaar, dames!

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees