TMF zendt ‘gewelddadige’ South park te vroeg uit

De afleveringen van ‘South park’ zouden een slechte invloed kunnen hebben op kinderen.

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft TMF op de vingers getikt voor de uitzendingen van South park. Die staan te vroeg geprogrammeerd waardoor kinderen blootgesteld worden aan gewelddadige scènes in de animatiereeks. De onafhankelijke toezichthouder controleerde de uitzendingen van 25 tot en met 28 april, met een aflevering om 18 uur en nog een herhaling om 21 uur. 

Erg realistisch gaat het er nooit aan toe in South park, te meer omdat het om een animatiereeks gaat. Toch oordeelt de Kamer voor Onpartijdigheid en Bescherming van Minderjarigen dat het geweld voor jonge kinderen geloofwaardig is. Ze kunnen ook de seksuele handelingen en termen in de serie nog niet goed plaatsen. De vrees bestaat dat kinderen een onrealistisch beeld van seks ontwikkelen. De Vlaamse Regulator rapporteerde ook grof taalgebruik en discriminerende opmerkingen. De uitzending om 18 uur is te vroeg en die om 21 uur was niet voorzien van een waarschuwing of symbool.

Een echte straf komt er niet. De Kamer voor Onpartijdigheid en Bescherming van Minderjarigen wijst op die overtreding en verplicht de omroep om de beslissing te publiceren in twee dag- en weekbladen. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees