Musicallabo speelt Terminus

Voor het tweede jaar op rij realiseren een twintigtal jongeren uit de richting Musicalopleiding tijdens de Gentse Feesten een musical die ze in de Capitole opvoeren. Na ‘Toptalent’ vorig jaar spelen ze dit jaar ‘Terminus’.

rtl

Met het zogeheten ‘musicallabo’ wil Musical van Vlaanderen jonge musicaltalenten onderdompelen in een aantal disciplines van het genre. Onder begeleiding van professionals schrijven, regisseren en spelen ze zelf een nieuwe musical. De coaches begeleiden, maar het zijn de deelnemers die de keuzes maken.

Een twintigtal jongeren, begeleid door een dertigkoppig live-orkest brengen op zondag 15 juli de première van Terminus. Terminus vertelt het verhaal van de Gentse smokkeltram in het jaar 1919, een tram die bevolkt wordt door soldaten, boerinnen, een barones, nonnen en hoeren. Als de tram door een donkere tunnel rijdt, blijkt de barones dood op de vloer te liggen. Grietkin Deroo, die ook vorig jaar al meedeed en ondertussen ook al een rol had in De Producers, acteert en schreef samen met Lise Bouttery mee aan de liedjesteksten. De regie is in handen van Joris Froidmont, de muziek van Benjamien Lycke.

Het gelegenheidsgezelschap speelt ook een voorstelling waarbij een aantal initiatieven genomen worden die de musical toegankelijk maakt voor mensen met een beperking, zoals voelstoelen en boventiteling.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio