Mode

Terry Richardson kiekt Jimmy Choo

Voor de wintercampagne van 2012 strikte schoenenmerk Jimmy Choo modefotograaf Terry Richardson. Drie jaar geleden werkten ze ook al samen aan een campagne.

Het is een campagne geworden in ware jaren 60 rock-’n-rollstijl. Richardson fotografeerde opkomende modellen Querelle Jansen en Jonas Kessler met muzes uit de sixties als Marianne Faithfull in zijn achterhoofd. Om het rock-’n-rollplaatje helemaal volledig te maken, gebruikte de fotograaf een Rolls Royce Phantom V oldtimer.

Carrière
Richardson staat bekend als een controversiële fotograaf die geen schrik heeft om af en toe wat naakt te tonen. Zijn iconische polaroidfoto’s zijn hier een voorbeeld van. De Amerikaanse fotograaf schoot eerder al campagnes voor H&M, Sisley en Yves Saint Laurent. Ook bekende sterren als Lady Gaga, Kanye West en Marc Jacobs hebben voor zijn lens gestaan.

De beelden die Terry Richardson voor schoenengigant Jimmy Choo maakte, zullen in augustus in primeur verschijnen in de Amerikaanse en Engelse edities van Harper’s Bazaar en Vogue.

   styletoday

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees