Ratko Mladic ontslagen uit ziekenhuis

Ratko Mladic ontslagen uit ziekenhuis

Ratko Mladic Foto: AP

Ratko Mladic, de voormalige militaire bevelhebber van de Bosnische Serviërs, zit terug in zijn cel in Den Haag, nadat hij donderdag onwel was geworden en in het ziekenhuis werd opgenomen. Dat zegt de woordvoerster van het Joegoslaviëtribunaal, Nerma Jelacic. Zijn proces wordt maandag hervat.

'Medische test hebben bevestigd dat er geen problemen zijn met zijn gezondheid, en dat een behandeling niet nodig is', zegt Jelacic. Volgens Jelacic kan Mladic zijn proces weer bijwonen. Maandag om 10.00 uur zal het hervatten.

De 70-jarige Ratko Mladic kreeg donderdagvoormiddag gezondheidsproblemen. Daarop besliste rechter Alphons Orie om de zitting op te schorten.

Het proces begon op 16 mei, maar een dag later werd het verdaagd. Afgelopen maandag werd het proces hervat met het verhoor van de eerste getuige: een moslim die in november 1992 de executie van ongeveer 150 mensen in het dorp Grabovica, in het noorden van Bosnië, overleefde.

Mladic wordt beschuldigd van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische Oorlog (1992-1995). Daarbij werden 100.000 mensen gedood.

De oud-generaal moet zich onder meer verantwoorden voor de genocide in Srebrenica in juli 1995, waarbij 8.000 moslims gedood werden door het Bosnisch-Servische leger.
 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees