Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Ik heb iets met een man, maar het gaat wat stroef'

ADVIES. 'Ik heb iets met een man, maar het gaat wat stroef'

Foto: shutterstock

'Ik ben al jaren vrijgezel, maar sinds enkele maanden heb ik 'iets' met een man. Hij is niet wat ik voor mezelf in gedachten had, maar ik zie wel potentieel in hem'. Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies.

Beste Fleur,


Ik ben al jaren vrijgezel, maar sinds enkele maanden heb ik 'iets' met een man. Hij is niet wat ik voor mezelf in gedachten had, maar ik zie wel potentieel in hem. Alleen verloopt het allemaal wat stroef. We hebben allebei onze problemen. Maar als we daaraan werken, kan onze relatie misschien slagen. Hoe vertel ik hem dat? Ik wil niet meer alleen zijn.


Bart B., Leuven

Lieve Bart,
Jij moet iemand hebben die bij jou past, zoals je nu bent. Hetzelfde geldt voor hem. Het heeft geen zin om te fantaseren over een toekomst waarin jullie avatars de hoofdrol spelen. Misschien worden jullie wel nooit die ideale versie van jezelf. Neem je huidige persoontje als uitgangspunt, niet de norm of iemand anders. En: angst om alleen te zijn is geen goede drijfveer voor een relatie. Je hebt gefundeerde liefde nodig en je moet goed bij elkaar passen, anders haal je het niet.
Anderzijds is het lovenswaardig dat je aan jezelf wil werken. Zolang je maar niet aan hem gaat werken. Anderen kan je niet veranderen, hoogstens inspireren. Misschien is deze ontmoeting een les in acceptatie, van zowel jezelf als de ander. En kan je, ongeacht je seksuele geaardheid, van Gloria Gaynors I am what I am je nieuwe lijflied maken!
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees