Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Onze vriend wordt altijd dronken op een barbecue'

ADVIES. 'Onze vriend wordt altijd dronken op een barbecue'

Foto: shutterstock

'Een kennis van ons gaat altijd over de schreef bij onze zomerse barbecues: wat begint met 1 pintje, eindigt steevast met sloten rode wijn... Met wat geluk in de goot, met wat pech op het trottoir'. Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies.

Liefste Fleur,


Een kennis van ons gaat altijd over de schreef bij onze zomerse barbecues: wat begint met 1 pintje, eindigt steevast met sloten rode wijn... Met wat geluk in de goot, met wat pech op het trottoir. Het is een hele leuke en geestige kerel, maar waarom gaan sommige mensen toch altijd over hun grens? Heb je een nuchtere tip?


Frederik S., Lichtaart

Beste Frederik,
Meestal is stevig zuipen een vlucht voor confrontaties, een manier om niet te hoeven voelen. Vermoedelijk is die kerel niet zo gelukkig en/of verstopt hij zijn gebrek aan sociale vaardigheden achter het masker dat alcohol nu eenmaal biedt. Maar gezien hij slechts een kennis is, heb je vast geen zin om je in zijn persoonlijke miserie te verdiepen –zijn kots opruimen is al intiem genoeg.
Ik stel een drankspelletje voor, van zodra hij zijn grens nadert. Speel met z'n allen Trivial Pursuit. Alleen zij die een vraag correct kunnen beantwoorden, mogen hun glas bijvullen. Om het voor je andere gasten gezellig te houden, spelen jullie de gemakkelijke Junior editie maar leg je je lastige kennis stiekem vragen voor uit de moeilijke Genuseditie, de Lord of the Ringseditie of de Star Warseditie –op voorwaarde dat hij die films nooit heeft gezien.
Kent hij Frodo & Luke Skywalker beter dan zichzelf, dan is de 60-editie waar kinderen uit de jaren 80 niks van bakken, een mogelijk alternatief. Wie weet los je zo in één klap ook zijn problemen op: ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde!

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees