Wapens Bonnie en Clyde worden geveild

De echte Bonnie Parker en Clyde Barrow waren op rooftocht in de VS van de jaren 30. In de film van Arthur Penn (foto) spelen Warren Beatty en Faye Dunaway het beroemde gangsterkoppel.

De pistolen die Bonnie Parker en Clyde Barrow in 1934 bij zich hadden toen ze in een hinderlaag van de politie werden gedood, worden geveild. Het .38-pistool dat Bonnie aan de binnenkant van haar dijbeen droeg en het .45-pistool van Clyde moeten elk tussen de honderd- en tweehonderdduizend euro opleveren.

De wapens werden na de dood van het beruchte misdaadkoppel in beslag genomen. Ze worden nu, tachtig jaar later, samen met allerhande andere Bonnie en Clyde-memorabilia geveild in New Hampshire. Mensen kunnen er ook bieden op Clyde's gouden zakhorloge, Bonnie's cosmeticakistje, en een brief die Clyde aan zijn broer schreef toen ze op de vlucht waren.

Bonnie en Clyde zouden sinds hun ontmoeting in 1930 dertien moorden en talloze overvallen hebben gepleegd. Ze werden vaak bijgestaan door bendeleden. De politieman die leiding gaf aan de hinderlaag, Texas Ranger Frank Hamer, zou de wapens van het moordduo hebben gekregen als dank voor de succesvolle actie.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees