Algemene vergadering Mensura keurt overname door Allianz

Algemene vergadering Mensura keurt overname door Allianz
De algemene vergadering van Mensura heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de overname van de tak ongevallenverzekeringen door Allianz Belgium. Die laatste krijgt er in één klap een incasso van 136 miljoen euro, 160 medewerkers en 30.000 klanten bij. Dat blijkt vrijdag op een persconferentie waar de deal is toegelicht.
De overname van de ongevallenverzekeringskas van Mensura door Allianz was enkele weken geleden al aangekondigd. Nu is de operatie definitief, met de goedkeuring door de algemene vergadering.
 
De Nationale Bank en de concurrentieautoriteiten moeten wel nog hun goedkeuring geven, maar er worden geen obstructies verwacht want beide bedrijven zijn complementair. Eind deze maand of begin augustus zou de overname dan in het Belgische Staatsblad verschijnen.
 
Voor Allianz betekent de overname van de ongevallenverzekering van Mensura een belangrijke opportuniteit. De groep bood al alle soorten verzekeringen aan, Leven en Niet-Leven, enkel arbeidsongevallen ontbrak in haar portefeuille.
 
Met de overname kan nu een compleet verzekeringspakket aan bedrijven worden aangeboden, dé groeimarkt voor Allianz in België. 'En doordat de ongevallenverzekering een verplichte verzekering is voor bedrijven, is dit een ideale toegangspoort voor onze makelaars', verklaarde Robert Fransen, CEO van Allianz Belgium.
 
Overname voor Mensura levensnoodzakelijk
 
Voor Mensura was de overname levensnoodzakelijk, door de toekomstige kapitaalvereisten (solvency II) voor de verzekeringssector. 'We zouden ons kapitaal met factor vier hebben moeten verhogen, maar voor een ziekenfondsstructuur is dat geen evidentie', legde Jean-Claude Debussche van Mensura uit.
 
De overname past in de ambitie van Allianz om verder te groeien in de bedrijvenmarkt. Fransen benadrukte vrijdag wel dat het om 'rendabele' groei moet gaan.
 
Voor het personeel van Mensura verandert er in eerste instanties niets. Iedereen behoudt zijn job, op dezelfde plaats van tewerkstelling (Brussel of Antwerpen) en aan dezelfde arbeidsvoorwaarden. 
 
Allianz vertegenwoordigt in België een incasso van 1,27 miljard euro en telt een 1.000-tal personeelsleden.
 
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees