Nederlandse speurders zoeken in België naar moeder overleden baby

Nederlandse speurders zoeken in België naar moeder overleden baby

Op deze plaats, in Liempde, werd de baby dood teruggevonden Foto: BELGA

Op verzoek van de gerechtelijke autoriteiten in Nederland doet de federale politie in België een oproep tot getuigen. Op zondagochtend 22 april werd in Liempde, in Zuid-Nederland, in een vuilniszak het levenloze lichaam aangetroffen van een pasgeboren meisje. De politie probeert het kind en de ouders te identificeren, meldt de Belgische federale politie vrijdag.

De baby werd gevonden nabij autoweg A2 tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch, niet ver van de Belgische grens. Mogelijk komt de moeder uit ons land, zegt de politie. 'De kans is groot dat het gaat om een meisje of een vrouw die haar zwangerschap niet deelde met haar omgeving. Mogelijk heeft ze de zwangerschap verborgen gehouden', luidt het.

Handdoek

Op de vindplaats werd een handdoek gevonden die niet aan particulieren wordt verkocht. Dit soort handdoeken wordt volgens de politie bijvoorbeeld aangetroffen in sauna's, kapperszaken en sportscholen. De gevonden handdoek is door het veelvuldig wassen lichtbeige van kleur geworden. Er zit een labeltje aan met de vermelding 'GLOBAL ONLINE TRADE'.

Iedereen die een vrouw of meisje kent die in april hoogzwanger was en momenteel geen baby heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de Nederlandse politie. 'Misschien heeft de moeder medische zorgen of psychologische bijstand nodig', zegt de politie. Alle tips zijn welkom bij de onderzoekers in Nederland via 0031/79.345.98.76.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees