Nog geen beslissing over repatriëring neergebliksemde scout

Na het ongeval met de 17-jarige Vlaamse scoutsjongen in Slovakije zijn de overige leden en hun leiding vrijdagmiddag aangekomen in België. Er is nog geen duidelijkheid over de repatriëring van het slachtoffer. Dat meldt Scouts & Gidsen Vlaanderen vrijdagmiddag.

 De jongen kwam woensdag om het leven tijdens de beklimming van het Tatra-gebergte in Slovakije. Toen hij samen met zijn vrienden in een zwaar onweer terechtkwam, werd hij vermoedelijk getroffen door een blikseminslag. De hulpdiensten probeerden de jongen nog te redden, maar alle hulp kwam te laat.

De scoutsgroep, negen leden en vier leiders, verbleef op buitenlands kamp in een lager gelegen dorpje. Van de rest van de groep, afkomstig uit Aarschot, raakte niemand gewond. Het gaat om jins, de laatste tak binnen scouting, jongeren van doorgaans 17 of 18 jaar oud. De groep nam donderdag de bus in Bratislava en overnachtte in een hotel in Wenen. Vrijdagochtend kwamen ze met het vliegtuig aan in Zaventem en sinds vrijdagmiddag zijn ze terug thuis. Ze ontmoeten elkaar opnieuw vrijdagavond in intieme kring.

Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over het tijdstip van de repatriëring van het slachtoffer. De Slovaakse politie zou het lichaam al vrijgegeven hebben, maar er moeten nog officiële formaliteiten, onder meer in samenspraak met de verzekeringsmaatschappij, in orde gebracht worden voor het lichaam kan overgebracht worden naar België. Pas dan kan een beslissing genomen worden over het tijdstip van de begrafenis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees