Amazing Alex: puzzelen met kettingreacties

Amazing Alex: puzzelen met kettingreacties

Foto: rr

Amazing Alex is een nieuw spelletje van Angry Birds-maker Rovio. Geen nijdige vogels deze keer, maar een jongetje vol verbeelding dat met zijn speelgoed allerlei puzzels oplost.

In Amazing Alex moet je puzzels oplossen door met alledaagse voorwerpen kettingreacties te ontketenen. De uitdaging is niet bij elke puzzel hetzelfde: soms moet je een biljartbal langs een reeks buizen in een wasmand doen belanden, een andere keer moet je boeken omgooien of ballonnen laten knallen door ze naar een schaar te gidsen. Amazing Alex bevat meer dan 100 puzzels, maar ontwikkelaar Rovio heeft al nieuwe levels aangekondigd.

Voor elk level krijg je andere voorwerpen ter beschikking in een gereedschapskoffer. Je sleept alles wat je denkt nodig te hebben gewoon op het scherm, en je kan elk voorwerp ook draaien of kantelen tot je tevreden bent. Klaar met je opstelling? Druk dan op de Play-knop en kijk wat er gebeurt, waarna je kan bijstellen als dat nodig zou zijn.

Zit je vast bij een bepaalde puzzel, dan hoef je niet op internet te zoeken naar collega-gamers die hun oplossing op YouTube hebben gezet. Elke keer een puzzel succesvol wordt afgerond, wordt de oplossing bewaard, en je kan dus de creatieve oplossing van je collega's gewoon in het spel zelf bekijken.

Het idee achter Amazing Alex is verre van origineel - wat oudere gamers herinneren zich ongetwijfeld The Incredible Machine nog wel - maar dit spel is wel zeer knap uitgevoerd, zoals we van Rovio mogen verwachten. 

Amazing Alex is beschikbaar voor de iPhone (0,79 euro), de iPad (2,39 euro) en Android (0,81 euro voor smartphones, 2,45 euro voor tablets of gratis met advertenties). Rovio heeft overigens ook al versies voor Windows Phone, PC en Mac aangekondigd. 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees