Seks & Relaties

Amerikanen hebben meer seks maar minder bevrediging

Amerikanen hebben meer seks maar minder bevrediging

Foto: shutterstock

De Amerikanen hebben vaker seks, maar zijn toch minder tevreden over hun seksleven. Dat blijkt althans uit een bevraging van condoomfabrikant Trojan.

Volgens de in New York gepubliceerde studie naar de Amerikaanse bedgeheimen, hebben de ondervraagden 2,9 keer per week seks, tegenover 2,3 keer in 2011. Wel zeggen maar twee op de drie Amerikanen dat ze tevreden zijn over hun seksleven. Vorig jaar waren dat er nog drie op de vier.

Daarnaast zegt 81 procent van de respondenten op zoek te zijn naar manieren om het seksleven spannender te maken. Voorts beweert 56 procent van de Amerikanen op seksueel vlak avontuurlijk voor de dag te komen. De inwoners van de stad Atlanta (zuidoosten), zijn het avontuurlijkst aangelegd. Met 71 procent scoren de inwoners van de hoofdstad van Georgia zelfs zo hoog dat er gesproken wordt van "Hotlanta".

De resultaten zijn gebaseerd op twee studies: een bevraging bij een representatieve steekproef van duizend Amerikanen en een onlinebevraging bij telkens tweehonderd mensen in de tien grootste steden van de VS.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees