Afscheid van Rob Goris in Herentals

In de Sint Waldetruiskerk in Herentals is zaterdag afscheid genomen van wielrenner en ijshockeyspeler Rob Goris. De kerk zat afgeladen vol voor de dertigjarige prof die vorige week onverwacht overleed aan een hartaanval in Honfleur in Frankrijk. Er waren heel wat prominenten uit d sportwereld aanwezig. Jeugdvriendin Natalia zong een lied in de kerk.

De uitvaartplechtigheid in Herentals begon met een audioboodschap van ’Vive le Vélo’-presentator Karl Vannieuwkerke. Hij beschreef hoe hij zijn ontmoeting met Rob Goris en Katrien Van Looy had ervaren.

'Ik onthoud één ding van de eerste tourweek: de dood is een schoft', eindigde Vannieuwkerke zijn boodschap. Tijdens het vervolg van de plechtigheid werden vooral herinneringen aan Rob opgehaald door familie en vrienden.

De begrafenisdienst werd bijgewoond door vele mensen uit het wielermilieu. Onder meer Lucien Van Impe, zijn ploegleider bij Accent Jobs, Rik Van Looy, en ploegmaat Leif Hoste kwamen Rob Goris een laatste groet brengen. Ook zangeres Natalia woonde de plechtigheid bij. Zij was sinds haar tienerjaren bevriend met Goris. Op het einde van de dienst bracht zij het nummer ’Hallelujah’ als eerbetoon aan haar overleden jeugdvriend. 
 
Spelers van de Herentalse IJshockeyclub vormden na afloop een erehaag. Voordat Rob Goris zich enkele jaren geleden toelegde op het wielrennen, werd hij beschouwd als de beste ijshockeyspeler van België.
 
Vooraan de kerk werd de urne van Rob Goris omringd door een koersfiets, ijshockeyschaatsen, een wielertruitje van Accent Jobs en zijn rood-witte ijshockeytrui met het nummer 28.
 
Corrigeer