Mark Herremans en hinkstapspringster Svetlana Bolshakova zijn peter en meter van organisatie

TJAK loopt marathons voor het goede doel

TJAK loopt marathons voor het goede doel

Zeven lopers en één handbiker nemen in september deel aan de estafetteloop ‘Run to walk again' van 337,56 kilometer. Foto: pkk

Tielen/Kasterlee -

Eén dame en zeven heren van TJAK lopen in september acht marathons voor het goede doel. Eind augustus organiseren ze daarvoor een gevarieerd weekend.

De Tielense jogging- en atletiekclub (TJAK) draagt ‘To walk again' van Marc Herremans een warm hart toe. Daarom nemen zeven lopers en één handbiker op vrijdag 14 en zaterdag 15 september deel aan de estafetteloop ‘Run to walk again' van 337,56 kilometer, goed voor acht volledige marathons. Iedere deelnemende ploeg brengt minstens 3.000 euro mee voor ‘To walk again'.

Peter en meter van de organisatie zijn Marc Herremans zelf en hinkstapspringster Svetlana Bolshakova. De organisatoren lieten zich voor dit initiatief inspireren door de RoPa-Run van Rotterdam naar Parijs. De deelnemers vertrekken vrijdagvoormiddag in Wuustwezel om zaterdagnamiddag aan te komen in het Sportacentrum te Tongerlo. De lopers worden begeleid door een fietser die via gps de juiste route zal aangeven. Vanuit Wuustwezel loopt elke estafetteploeg richting Antwerpen om dan via Gent en Brussel langs Leuven weer richting de Kempen te lopen. Het team van TJAK bestaat uit handbiker Greet Balemans (44) uit Gierle en haar mannelijke collega's Jack Peeters (55), Jan Van Pelt (54), Pieter Van Eysendeyk (40) en Marc Willems (47) uit Tielen, Chris Raeymaekers (47), Ivo Peeters (50) en Steven Wuyts (31) uit Gierle. Wim Proost begeleidt hen.

Constant lopen

Het is de bedoeling dat er constant gelopen of met de handbike gereden wordt. Alle mannen kunnen op elk moment hun deel van hun eigen marathon lopen, en handbiker Greet zal twee keer 15 kilometer en één keer 12 kilometer voor haar rekening nemen. Wie de estafettelopers van TJAK wil steunen, kan een bijdrage storten op de rekening van Run to walk again: IBAN BE36 7330 1311 9581 (BIC KREDBEBB) met vermelding van ‘gift RTWA team TJAK Tielen. Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Je kan ook het nuttige aan het aangename koppelen en op vrijdag 24 of zondag 26 augustus naar het ontmoetingscentrum aan de Kasteeldreef in Tielen komen om het initiatief te steunen. Op vrijdag 24 augustus begint om 20.30 uur een benefietconcert met Koen & Oop & The Beanswinkle Big Band en Galley Head & Special Ladies. Zondag 26 augustus kun je om 9 uur vrij komen joggen of wandelen en vanaf 12 uur komen eten. Voor het eten kun je wel best vooraf inschrijven via tjaktielen@gmail.com of tel. 014-55.28.74.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio