Nieuwe sporthal volgend seizoen klaar

Foto: Edith Van Wuytswinkel

MARKEGEM/DENTERGEM -

De werkzaamheden voor de uitbreiding aan het complex op de Markegemse sportsite zijn al een tijdje aan de gang. In het seizoen 2013-2014 zou ze ingehuldigd worden.

Het geraamte staat er al en aan de voorkant van de nieuwe sporthal zijn de vier kleedkamers al te onderscheiden door de half-opgemetselde muurtjes. Het was dus tijd voor een symbolische eerste steenlegging afgelopen vrijdag dat sportief Dentergem verzamelde. Sportschepen Philip Vanhaesebrouck (Eendracht) schetste de historiek.

Stijgend aantal sporters

‘Niet alleen het stijgend aantal sporters op de gemeente deed ons uitkijken naar nieuwe faciliteiten. Het was ook de ondergrond in de oude sporthal die niet voldeed aan de moderne vereisten.'

Sporthal ‘Den Bul' opende in 1982 en heeft nog zijn originele vloer waarop het vaak hard neerkomen is. Aan deze ruimte wordt nu een hypermoderne sporthal van 34x36x7meter gebouwd, voorzien van een elastische vloer die zeker gebruiksklaar zal zijn tegen seizoen 2013-2014. Een strook van de cafetaria wordt ingepalmd als verbinding tussen beide. De oude sporthal kan blijven fungeren als minivoetbalveld maar ook als multifunctionele zaal voor onder meer schoolfeesten en concerten. Buiten worden er twee tennisvelden aangelegd in kunststof, een beach-volleyplein en een omnisportveld. Volgens schepen Bart De Keukeleire (Eendracht) kadert het geheel in een masterplan voor Markegem. Nadien volgt nog de opsmuk van het speelpleintje en wordt de verkeersinfrastructuur aangepakt. Zaal Pax kreeg al een face-lift.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio