Bestuurder camionette pleegt vluchtmisdrijf

Bestelwagen ramt gevel speelgoedwinkel

Bestelwagen ramt gevel speelgoedwinkel

Het was de tweede keer in twee weken tijd dat een ongeval met vluchtmisdrijf Staden opschrikte. Foto: fmr

STADEN -

In de Sint-Jansstraat in Staden sneuvelde zaterdagochtend een ruit van de etalage van speelgoed- en elektro-winkel Vanneste, toen een bestelwagen de gevel ramde. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon korte tijd later worden geïdentificeerd.

‘Het was iets voor vijf uur zaterdagochtend dat we uit onze slaap werden gehaald door een enorme knal', zegt Chris Neyt, die samen met haar man Geert Vanneste een speelgoed- en elektrozaak runt in de Sint-Jansstraat, bij het binnenrijden van het centrum van Staden.

Geert en Chris renden meteen naar beneden. ‘Een van de etalageruiten lag aan diggelen. Maar de bestuurder van de Mercedes-bestelwagen die onze gevel had geramd, reed onmiddellijk weg in de richting van de Markt.'

Nummerplaat

Ook buurvrouw Carine Anseeuw, die aan de overkant boetiek Céline uitbaat, was wakker geworden door de knal. ‘Toen ik door mijn raam keek, zag ik nog net een bestelwagen achteruit rijden en de vlucht nemen. Gelukkig wist ik de nummerplaat te noteren', getuigt Carine. Met die gegevens was het een klein kunstje voor de politie om de dader van het vluchtmisdrijf op te sporen. Het ging om een man uit Westrozebeke. De man kwam uit de Vredestraat en ging bij het inslaan van de Sint-Jansstraat uit de scherpe bocht. Hij belandde met zijn bestelwagen tegen een verkeersbord dat het eenrichtingsverkeer aangeeft. Dat bord sloeg een groot gat in de etalageruit, waardoor ook het uitgestalde speelgoed licht beschadigd geraakte. De gevel moest gestut worden.

Twee weken geleden vond in het centrum van Staden al een gelijkaardig ongeval plaats, toen een wagen in de gelagzaal van café 't Zonnetje op de hoek van de Statiestraat en de Kapelleriestraat belandde. Ook die bestuurder en zijn passagier zetten het op een lopen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio