Bewoners wilden zondagmorgen op reis vertrekken

Twee wagens gestolen op oprit van woning

Twee wagens gestolen op oprit van woning

De auto's werden gestolen in de nacht voor de inwoners van dit huis op reis wilden vertrekken. Foto: vkk

Kortrijk/menen -

Dieven gingen zondag aan de haal met twee wagens van bewoners van de wijk Rodenburg in Marke. Vrijdag was hetzelfde gebeurd in Menen. De federale politie volgt de zaak verder op. Het is de zoveelste kraak in de regio.

In de Abdes Agnesstraat op de Kortrijkse wijk Rodenburg gingen dieven zondagmorgen aan de haal met twee voertuigen. Ze braken eerst professioneel het deurslot van de villawoning van Kristof De Meulemeester af en namen de autosleutels die in de hall lagen. De twee wagens stonden op de oprit van de woning. Het was dus een koud kunstje om er ongestoord mee weg te rijden. Eén wagen moesten de dieven echter weer achterlaten. Er zat een beveiliging op.

Vroeg gaan slapen

Kristof De Meulemeester woont nog niet zo lang in Rodenburg. Sinds december vorig jaar trok hij met zijn vriendin naar het huurhuis in de Abdes Agnesstraat. Het koppel wou zondagmorgen vrij vroeg op reis vertrekken en was zaterdagavond iets vroeger dan gewoonlijk gaan slapen. Toen zijn vriendin even voor vijf uur naar beneden kwam, zag ze de voordeur open staan. Kristof De Meulemeester: ‘We wisten vlug hoe laat het was. Onze twee voertuigen die op de oprit stonden, waren verdwenen. Het gaat om een Audi A1 en een BMW. Nog geen tien minuten later stonden hier drie combi's van de politie. De BMW is ondertussen teruggevonden langs de autoweg E17. De wagen is stilgevallen en de dieven kregen hem niet meer aan de praat. De Audi zien we waarschijnlijk nooit meer terug.' Zondagmorgen was het gerechtelijk labo er om sporen te zoeken en begon de politie ook een buurtonderzoek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio