Wie dorp in wil 's nachts zal zich moeten registreren

Slagboom sluit Doel 's nachts af

Slagboom sluit Doel 's nachts af

De slagboom is geplaatst om vandalen buiten te houden. Foto: mbb

DOEL/BEVEREN -

Het bedreigde polderdorp Doel is voortaan 'snachts enkel nog te bereiken via een geautomatiseerde slagboom, die alleen kan worden geopend met zijn elektronische identiteitskaart.

Wie voortaan nog tussen 22 uur en 6 uur 'smorgens in Doel wil zijn, moet langs een slagboom passeren. Dat hebben het gemeentebestuur en een vertegenwoordiging van de inwoners van Doel beslist. Bovendien komen er her en der borden om aan te geven dat Doel nog bewoond is en vandalisme en overlast ontoelaatbaar zijn.

Vragende partij

‘Met die slagboom willen we ‘snachts de toegang ontraden aan bezoekers die hier op dat tijdstip niet echt iets te zoeken hebben', zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). ‘Wie dan toch Doel wil binnenrijden, moet zich aan de toegangszuil laten registreren met zijn elektronische identiteitskaart (eID). De geregistreerde gegevens worden doorgestuurd naar de lokale politie.'

‘Wij zijn al lang vragende partij', zegt Frie Lauwers. ‘We zijn ervan overtuigd dat dit een oplossing kan zijn tegen het vandalisme.'

Wie geen eID heeft, kan naar het nummer van de lokale politie bellen. Een operator zal na enkele controlevragen beslissen of de slagboom van op afstand geopend wordt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio