Subsidies voor Muur & Mythe en erfgoedroute

Geraardsbergen -

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) en Toerisme Vlaanderen hebben tachtig projecten geselecteerd voor een subsidie. Voor Geraardsbergen zijn dat het voor 2013 geplande evenement ‘Muur & Mythe - 100 jaar Ronde van Vlaanderen' en het uitwerken van een gedigitaliseerde erfgoedroute.

Op 25 mei 2013 viert de Ronde van Vlaanderen haar honderdste verjaardag. In Geraardsbergen wordt dat gevierd met een driedaags spektakel op de Muur en Oudenberg.

Het evenement, georganiseerd door het autonoom gemeentebedrijf, brengt via muziek, videobeelden, sfeergeluiden en voordrachten het verleden in beeld. Met een multimediaal evenement, waarvoor er nu 177.189 euro Vlaamse overheidssubsidies zijn, wordt volgend jaar de mythische Muur en Oudenberg aan elkaar gelinkt. Er komen in de stad tien infoborden langs de poëzieroute die een eeuw Ronde van Vlaanderen duiden.

Er is ook 66.913 subsidie euro voor het uitwerken van een digitale stedelijke erfgoedroute in Geraardsbergen, Oudenaarde, Zottegem en Ronse. In elk van de vier steden komt er voor wandelaars en fietsers een klassieke monumentenroute, aangevuld met een vroeger-en-nu-omloop en een thematische rondgang. De routes zijn louter digitaal te raadplegen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio