Vader uitbater complex gaat jongeren met mes te lijf

Jonge indringer krijgt messteek in ‘t Mineraal

Jonge indringer krijgt messteek in ‘t Mineraal

De politie bleef de hele ochtend ter plaatse aan saunacomplex 't Mineraal voor een grondig onderzoek. Foto: vdd

Rijmenam/Bonheiden -

Politie en parket onderzoeken een steekincident in Thermen ‘t Mineraal in Rijmenam. De vader van de uitbater van het complex betrapte er vrijdagnacht drie jongeren. Bij een schermutseling stak de 78-jarige man een van de jongeren in de hals.

De vader van uitbater Johan Van Looy woont in een kleine bungalow op het domein van Thermen ‘t Mineraal aan de Weynesbaan. Rond vier uur zaterdagochtend merkte de poetsvrouw, die uitzonderlijk vroeg begon te werken, verdachte bewegingen op aan het zwembad van het saunacomplex en alarmeerde de vader van de uitbater. Aangezien er de laatste weken al vaker werd ingebroken in de buurt - vorige week nog tweemaal in de Doornlaarstraat en opvallend genoeg kwamen de dieven via het domein van ‘t Mineraal - nam de 78-jarige man het zekere voor het onzekere, belde de politie en greep een keukenmes. ‘Hij ging daarop zelf op onderzoek uit en stond plots oog in oog met drie jongeren', zegt Steven De Winter van het Mechelse parket. ‘Er ontstond een schermutseling waarbij één van de jongeren, een 21-jarige die niet ver van 't Mineraal woont, een messteek kreeg in de halsstreek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar bleek de steekwonde oppervlakkig te zijn.'

Wat er aan het steekincident voorafging, blijft voorlopig onduidelijk. De verklaringen van het slachtoffer en de 78-jarige man lopen erg uit mekaar. Volgens de 78-jarige man hebben de indringers hem aangevallen waarop hij zich met zijn mes heeft verdedigd. ‘De jongeren ontkennen dat verhaal en beweren dat ze net terugkwamen van een fuif en nog even verkoeling wilden zoeken in het openluchtzwembad. Ze zeggen niet de intentie gehad te hebben om iets te stelen of om in te breken in de gebouwen', aldus De Winter.

Niet aangehouden

Omdat er sprake is van poging tot doodslag, stelde het Mechelse parket een onderzoeksrechter aan. Die stapte zaterdagochtend in alle vroegte af aan 't Mineraal. Zowel de jongeren als vader Van Looy werden een groot deel van de dag ondervraagd, maar uiteindelijk is niemand aangehouden.

Bij 't Mineraal wou niemand commentaar kwijt over de zaak. De 78-jarige man werd goed afgeschermd. Volgens medewerkers was hij te emotioneel om over de feiten te praten. Zaakvoerder Johan Van Looy reageerde zaterdag kort: ‘Die jongeren hadden niets te zoeken op ons domein. Ze zijn over het hek geklommen en dat mag niet. Uiteindelijk hebben ze mijn 78-jarige vader aangevallen en die heeft zich verdedigd', klinkt het.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio