Dieven telkens uit op sigaretten

Opnieuw ramkraken op krantenwinkels

Opnieuw ramkraken op krantenwinkels

Ook na de drie nieuwe feiten blijft het gissen wie de daders zijn. Foto: vw

Brecht/Wuustwezel/Baarle-Hertog -

De ramkraken op krantenwinkels in de Noorderkempen duren voort. Maandagochtend stelden de politiediensten drie nieuwe feiten vast in Brecht, Wuustwezel en Baarle-Hertog. Het is wachten op concrete sporen naar de daders.

‘Maandagochtend rond 4.57 uur trad het inbraakalarm in werking’, vertelt Belinda Van Bergen, die een krantenwinkel uitbaat aan de Dorpsstraat in Brecht.

‘We wonen niet boven maar wel vlakbij de winkel. Een paar minuten later waren we ter plaatse, maar de daders waren al weg. Ze waren er allereerst in geslaagd het rolluik naar boven te duwen. Daarna hebben ze met een zware steen een ruit stukgegooid. Door het gat zijn ze binnengedrongen. Ze hebben vervolgens pakjes sigaretten en twee kassa's meegenomen. Wellicht was het meenemen van de registers handiger dan het ter plaatse openprutsen. Aan de fardes sigaretten zijn ze gelukkig niet geraakt, omdat die achter slot en grendel zitten. Ik heb nog geen inventaris opgemaakt, maar dat de waarde van de buit aanzienlijk is, staat vast.’

Rond 3.22 uur was politietussenkomst nodig bij een krantenwinkel aan de Kerkplaats in Wuustwezel. Een bovenbuur van de winkel had glasgerinkel gehoord. De getuige ging kijken en heeft nog een verdachte zien wegvluchten. Het ging evenwel allemaal veel te snel om een goede beschrijving van de verdachte te kunnen geven. In Wuustwezel werd er wel geen buit gemaakt. Het derde feit deed zich voor rond 4.29 uur aan de Molenstraat in Baarle-Hertog. Ook daar hebben, vermoedelijk enkele daders met een straatsteen een ruit aan diggelengegooid. Vervolgens konden ze in de winkel een twintigtal fardes sigaretten buitmaken. De bewoners zijn wakker geworden tijdens de kraak en hebben nog met een bloempot naar de verdachten gegooid, maar de dieven konden ontkomen.

Eerder deze maand werden ook al in Minderhout en Essen dagbladhandels geviseerd. De manier van werken komt steeds terug, de intentie om vooral sigaretten te stelen ook. Het ziet er meer en meer naar uit dat er een bende aan het werk is. Getuigen die de inbrekers zagen, maken ook gewag van vuurwapens maar die werden tot op heden gelukkig nog niet gebruikt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio