Koning slaat Geert Gijs tot ridder

Koning slaat  Geert Gijs tot ridder

Geert Gijs door de koning tot ridder gekroond. Foto: © Leo van der Linden

Lier -

Geert Gijs (50), de Lierenaar die het snelle interventieteam van Buitenlandse Zaken B-Fast coördineert, is door de koning in de adelstand verheven. Binnenkort mag hij de titel van ridder dragen.

Gijs, die aan het hoofd staat van de cel crisismanagement van het ministerie van volksgezondheid, in samenwerking met de hulpdiensten van de Verenigde naties, stond twaalf jaar geleden mee aan de wieg van B-Fast en heeft sedertdien honderden hoogopgeleide specialisten, zoals artsen, klaargestoomd voor interventies in ruw terrein. Samen hebben ze tientallen humanitaire hulpacties uitgevoerd in alle uithoeken van de wereld, vanaf Roemenië in 1989, de opeenvolgende aardbevingen in Turkije, Indië, Algerije en Iran, de tsunami in Indonesië en Thailand tot, meer recent, de overbrenging van de slachtoffertjes van het rampzalig autocarongeluk in Zwitserland.

Geert Gijs, tevens politiek secretaris van de socialistische partij in Lier en die voor de komende verkiezingen op de 30ste plaats van de lijst Sp.a-Groen staat, is blij voor de erkenning die deze ridderorde betekent voor het werk dat hij doet.

Maar hij relativeert meteen: 'B-Fast is teamwerk. Achter de humanitaire hulp die we brengen, staat een hele ploeg. Deze erkenning telt voor ons gezamenlijk werk.'

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio