Zenne & Zoniën wil open debat over moskee

Zenne & Zoniën wil open debat over moskee
Lot -

Het gemeentebestuur van Beersel moet een debat op gang brengen over de mogelijke komst van een moskee in Lot. Dat vindt streekvereniging Zenne & Zoniën.

‘Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen zal het thema van een moskee in Lot pro's en contra's met zich meebrengen’, aldus Roger Swalens, voorzitter van Zenne & Zoniën. ‘Het gemeentebestuur heeft een sleutelrol in dit debat, maar schijnt dit nog niet helemaal te beseffen. De komst van een islamitisch centrum moet in een bredere context worden gezien. Dat de bewoners van Lot de industrie, het Vlaams structuurplan, de Ringweg, de windmolens en de TGV al hebben moeten slikken, zonder dat al te veel naar hun mening is gevraagd, dat staat in schril contrast met de rust en de weelde die talloze residentiële wijken in andere deelgemeenten toebedeeld hebben gekregen.’

‘Lot krijgt er nu ook ongevraagd de zware opdracht bovenop om te zorgen voor een goede integratie van een bevolkingsgroep die door de vestiging van dit centrum ongetwijfeld maatschappelijk belangrijker wordt. En dat kan evenmin worden weggewuifd met de quasi-dooddoener als ‘vrijheid van godsdienst’ die wij in principe zeer hard en onvoorwaardelijk steunen. Wij beroepen ons ook even onvoorwaardelijk op het principe dat het gemeentebestuur mee verantwoordelijk is voor een samenlevingsmodel dat de draagkracht van de plaatselijke gemeenschap niet overstijgt of ontreddert’, aldus Roger Swalens.

Volgens Zenne & Zoniën is de verantwoordelijkheid van het huidige gemeentebestuur zeer groot en is de vereniging zeer verbaasd dat er niet meer openlijk wordt over gecommuniceerd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio