Werkonderbreking wegens niet bezorgde maaltijdcheques

ANTWERPEN -

Bij de Antwerpse vestiging van New Holland, waar onderdelen voor tractoren en andere landbouwwerktuigen worden gemaakt, heeft gisterochtend een werkonderbreking plaatsgevonden.

Het personeel wilde van de directie te horen krijgen waarom een deel van de maaltijdcheques vorige week niet was bezorgd. Tijdens een infomoment kwam uiteindelijk aan het licht dat er een administratieve fout was gebeurd bij de leverancier van de cheques. Intussen is iedereen opnieuw aan het werk gegaan.

‘Het probleem stak eind vorige week de kop op’, zegt Ivan Aerts, secretaris van ABVV Metaal. ‘Blijkbaar had slechts een deel van het personeel zijn maaltijdcheques ontvangen. Vandaag is echter gebleken dat de directie alles tijdig besteld en betaald heeft.’

Volgens Aerts heeft de leverancier de verantwoordelijkheid op zich genomen en beloofde hij de cheques zo snel mogelijk te verzenden. ‘Daarop is de ochtendploeg dan toch aan de slag gegaan.’ In de vestiging in de Antwerpse haven werken zo’n duizend mensen. (belga)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio