Aelvoet maakt comeback

Aelvoet maakt comeback

Foto: Erik Dewaersegger

Leuven -

Minister van Staat en gewezen gemeenteraadslid Magda Aelvoet (Groen) maakt op haar 68ste een comeback in de politiek. Ze staat op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen.

Aelvoet prijkt op de 8ste plaats van de lijst die Groen in het district Leuven indient voor de provincieraadsverkiezingen. Volksvertegenwoordiger Eva Brems duwt de lijst die aangevoerd wordt door Tie Roefs. De lijst in het district Tienen wordt getrokken door uittredend provincieraadslid Bernadette Stassens en deze in het district Diest door Stef Boogaerts, schepen in Begijnendijk.

Aelvoet was voor de groene partij senator van 1985 tot 1991, volksvertegenwoordiger van 1991 tot 1995 en EU-parlementslid van 1995 tot 1999. In de periode 1999-2002 was ze vice-premier en minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu. Na een periode als Leuvens gemeenteraadslid stopte ze in het najaar van 2010 met de actieve politiek. In 1995 werd ze benoemd tot minister van Staat.

‘Ik voel me te jong om te niksen, maar ook te oud om rond de pot te draaien. Ik duw deze lijst omdat Groen staat voor de samenleving van de toekomst: vernieuwend in milieusparende technologieën, rijk aan culturen en contacten, en wars van achterhaald nationalisme in gekuiste of ongekuiste vorm’, zegt Aelvoet. Of Aelvoet - als ze verkozen raakt - haar mandaat ook effectief opneemt, is nog niet duidelijk.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio