Al 250.000 liter Vicaris in nieuwe brouwerij

Al 250.000 liter Vicaris in nieuwe brouwerij

Vincent Dilewyns en dochters zijn fier op hun 250.000ste liter. Foto: jdl

Dendermonde -

De Brouwerij van Vincent Dilewyns en dochters brouwt zijn 250.000ste liter bier. Ze kiezen daarbij voor het winterbier Vicaris, wat meteen ook hun honderdste brouwsel is.

Brouwer Vincent Dilewyns en dochters Anne Cathérine en Claire zijn er fier op: In hun brouwerij werd de 250.000ste liter gebrouwen. Pas sinds maart vorig jaar opende de brouwerij zijn deuren.in de gloednieuwe brouwzaal in het industrieterrein van Dendermonde. Nu werd er al de 250.000ste liter gebrouwen.

Vicaris

‘Voor het honderdste brouwsel in de nieuwe brouwerij hebben wij voor het winterbier van Vicaris gekozen’, zegt marketing en promotieverantwoordelijke Claire Dilewyns. ‘Het is van groot belang dat we dit bier tijdig brouwen, zodat het rustig de tijd krijgt om zijn aroma en rijke smaak te ontwikkelen.’ Vincent Dilewyns begon jaren geleden als hobby bier te brouwen. Het bier kende succes op familiefeesten. Omdat het in de smaak viel, liet hij in de Proefbrouwerij van Lochristi 1.250 liter brouwen ter gelegenheid van de kermis in Grembergen. De rest van het succesverhaal is ondertussen lokale geschiedenis. In 2010 besloten Vincent en zijn dochters om zelf te beginnen brouwen en brouwerij Dilewyns op te richten. Sindsdien is de productie verdrievoudigd. Vanaf 2 oktober zal het winterbier Vicaris beschikbaar zijn in alle verdeelpunten van de brouwerij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio