Stad zal show logistiek steunen

Gesprekken Villa Vanthilt bijna rond

Gesprekken Villa Vanthilt bijna rond

Als alles goed staat, komt de villa tussen 3 en 23 september naar Antwerpen, aan het MAS. Foto: © VRT Koen Bauters

ANTWERPEN -

De onderhandelingen om talkshow Villa Vanthilt naar Antwerpen te krijgen, zijn bijna afgerond. De villa zou van 3 tot 23 september aan het MAS staan.

De villa van het live-praatprogramma Villa Vanthilt met presentator Marcel Vanthilt zou in september in Antwerpen komen te staan, aan het MAS. 'De stad Antwerpen is nog over de laatste details aan het onderhandelen met het productiehuis De Mensen en de VRT', zegt Roel Veyt, woordvoerder van cultuurschepen Philip Heylen (CD&V). 'Het is dus nog niet 100 % zeker.’

De talkshow staat nu in Turnhout, in augustus in Ieper en de villa zou van 3 tot 23 september naar Antwerpen komen. In september valt namelijk De Laatste Show weg op Eén en op 23 september begint de verkiezingsshow.

Daarom vroeg men De Mensen om Villa Vanthilt even te verlengen. En daarbij dacht men direct aan Antwerpen als locatie.

'De VRT wil in aanloop naar de verkiezingen, niet de indruk geven dat politici zendtijd kunnen kopen en besloot om geen geld te vragen aan de stad’, zegt Veyt.

Normaal betaalt de gaststad een deel van de kosten van het zomerse praatprogramma. Zo moesten Dendermonde en Roeselaere vorige zomer elk minstens 100.000 euro betalen. De filmcel van de stad zal het programma wel logistiek ondersteunen. De locatie zou boven op het dak zijn van de ondergrondse parkeergarage aan de Godefriduskaai. 'De VRT en De Mensen willen eerst zeker zijn dat het opnamemateriaal dat er 's nachts blijft staan, er veilig staat’, verklaart Veyt. ‘Daarnaast moet er ook nog worden onderzocht of het parkeerterrein de hele productie wel kan dragen.’

Bij productiehuis De Mensen en VRT dezelfde reactie. ‘We kunnen nog niets bevestigen’, aldus de beide partijen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio