WIELRENNEN ELITE Z/C & BELOFTEN RONDE VAN LUIK (17-21/7) -

Timothy Dupont en Kenzie Boutté gaan op zoek naar dagsucces

Timothy Dupont voert Jong Vlaanderen aan in de Ronde van Luik, die van vandaag dinsdag tot en met zaterdag 21 wordt verreden. De snelle Oostendenaar bewees met zijn ereplaats in de Grote Prijs Stad Geel dat hij zijn hoogtestage goed verteerd heeft. ‘Ik besef dat het moeilijk wordt om nog een profverbintenis af te dwingen, maar ik wil er de komende maanden toch nog alles uithalen. Al het hele seizoen haal ik een hoog niveau. Ik zou graag nog met een mooie zege uitpakken’, stelt Dupont.

Dupont kan rekenen op onder meer hardrijder Jeroen Lepla. De Wijtschatenaar was een topper bij de junioren, maar kon nog niet echt overtuigen bij de beloften. De tijd begint stilaan te dringen voor Lepla.

Soenens-Construkt Glas Cycling Team rekent onder meer op Kenzie Boutté. De Wijtschaatse belofte beschikt over een stel klimmersbenen en is ook nog eens snel in de laatste rechte lijn. Dit jaar werd hij al derde in de openingsrit van de Ardense Triptiek.

‘Ik hoop dat ik toch weer eens kan meespurten voor de bloemen. Conditioneel ben ik zeker in orde.’

Boutté krijgt Axel De Corte naast zich. De Ruiseledenaar is ook een man die vlot bergop rijdt. De andere geselecteerden van Soenens-Construkt Glas zijn Tom Oerlemans, Xandro Meurisse, de Brit Daniel Patten en de jonge Joren Touquet.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.