Stad betaalt niet voor drie weken ‘Villa Vanthilt’ in september

Marcel verhuist zijn villa naar Antwerpen

Marcel verhuist zijn villa naar Antwerpen

Vanaf volgende week zet Marcel Vanthilt zijn huis op in Ieper, daarna gaat het naar Antwerpen. Foto: © VRT Koen Bauters

In september zal de mobiele tv-studio van ‘Villa Vanthilt’ nogmaals verhuizen: dit keer trekt de caravaan naar het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Maar eerst kampeert Marcel nog in Ieper, waar hij Yves Leterme verwacht én de Batmobil.

Marcel Vanthilt breit in september een extra vervolg aan zijn laatavondshow. De VRT vroeg aan productiehuis deMensen om er nog drie weken bij te doen. Ook de locatie ligt nu zo goed als vast. De villa komt na een passage in Turnhout en Ieper naar Antwerpen, met het MAS op de achtergrond. Er moet enkel nog gecontroleerd worden of het dak van een ondergrondse parkeergarage aan de Godefriduskaai de constructie kan dragen. 

De villa zal er staan van 3 tot en met 23 september, in het heetst van de strijd voor de lokale verkiezingen op 14 oktober. In tegenstelling tot de andere gaststeden zal Antwerpen niet betalen voor de komst van de villa. In het kader van citymarketing is het programma nochtans bijzonder interessant voor steden, en die betalen snel 100.000 euro om de villa te mogen ontvangen. Antwerpen had maanden geleden echter al laten weten niet te willen betalen. 

‘De omroep heeft dat beslist om niet de indruk te wekken dat politici zendtijd kunnen kopen in aanloop naar de verkiezingen’, zegt Raf Uten van deMensen. In de sperperiode, die afgelopen zaterdag van start ging, mogen politici in principe niet in amusementsprogramma’s opdraven. ‘Als we toch politici zouden ontvangen, houdt de hoofdredactie van de VRT-nieuwsdienst toezicht’, aldus nog Uten.

Van Leterme tot Merckx

Intussen zijn ze op de Grote Markt in Ieper al druk bezig met het opzetten van de ecologisch verantwoorde villa.  Marcel Vanthilt rust nog tot zaterdag uit in Monaco, maar staat vanaf maandag weer paraat. Zijn eerste gast is Ieperling Yves Leterme. Ook de drukbezette Karl Vannieuwkerke, Didier Reynders en Eddy Merckx komen langs. Voor een stunt op het plein rekent de redactie op een bezoek van de Tumbler-auto uit de nieuwe Batmanfilm Dark knight rises.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees