Mode

Louis Vuitton x Yayoi Kusama op uw smartphone

Vorige week lanceerde het Franse modehuis Louis Vuitton zijn samenwerking met de Japanse polkadotkunstenares Yayoi Kusama in New York. Bij de stippencollectie hoort ook een app, waarmee u kamerplanten of stijlvolle huisgenoten in een oogwenk tot polkadotkunstwerkjes omtovert.

De samenwerking van het modehuis en de Japanse kunstenares werd in New York officieel gelanceerd met een aantal  indrukwekkende raaminstallaties aan de flagship store op 5th Avenue. In de etalages: gestipte tentakels, elektropruiken en fantastische bloemen en sprookjesfiguren. Ook de 83-jarige Kusama zelf - met oranje pruik en van kop tot teen in stippen - nam er kranig de honneurs waar.

Kusama - een van de meest invloedrijke Japanse kunstenaars van het moment - staat vooral bekend om kunstwerken en installaties met polkadots. De collectie die bolletjesliefhebber Marc Jacobs afgelopen week voorstelde blijkt dan ook zoals verwacht uit een amalgaam aan jurken, rokjes, handtassen, schoenen en accessoires met stippen in alle kleuren te bestaan.

Yayoi op uw smartphone

Bij de collectie hoort een gratis app waarmee u de sfeer en het idee achter de kunst van Kusama zelf ontdekt. U moet misschien van abstracte kunst én van polkadots houden om het effect te appreciëren, maar het is in elk geval een budgetvriendelijke manier om uw confectiejurkjes en -schoenen tot een hedendaagse Vuitton om te toveren. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees