N-VA op zoek naar voorakkoorden in Limburg

Hasselt -

N-VA zou al in zes Limburgse gemeenten voorakkoorden met andere partijen gesloten hebben. Als ze voldoende stemmen halen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober zullen ze in die gemeenten het bestuur mee vormen. Niemand bevestigt ze officieel, vooral om de kiezer niet af te schrikken. In Borgloon en Kortessem zou de partij CD&V en SP.A mee aan boord willen nemen en in Houthalen-Helchteren en Sint-Truiden zou dat dan enkel SP.A zijn. In Overpelt en Alken wil de partij in zee met Open VLD. In die laatste gemeente wordt dan Groen nog mee aan boord genomen. ‘Een mes in de rug’, omschrijft Awouters het nieuws.

In Borgloon voelt burgemeester Eric Awouters (Open VLD) zich alvast geviseerd. ‘Ik heb altijd goed samengewerkt met SP.A en we hebben trouwens ook al een akkoord op papier gezet om de volgende legislatuur samen voort te doen’, zegt Awouters. SP.A Borgloon zegt geen voorakkoord te hebben, maar wel te denken aan vernieuwing.

In Sint-Truiden is het dan weer geen geheim dat Open VLD en CD&V elkaar opvrijen en dat de relatie met burgemeester Vandenhove (SP.A) verziekt is. De burgervader is, nadat hij 18 jaar de sjerp droeg, nog wel kandidaat burgemeester.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio