Gemeenteraadslid krijgt telefoon met doodsbedreigingen

DE HAAN -

Een gemeenteraadslid dat zich aansloot bij de nieuwe partij Bewust kreeg doodsbedreigingen. Aanleiding was het uitstellen van ruimtelijke plannen.

De aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen blijft in De Haan moeilijk verlopen. Dat bleek nog maar eens op de voorbije zittingen van de gemeenteraad.

Eerder deze maand stelde een meerderheid in de raad, op aangeven van de leden van de nieuwe partij Bewust, de behandeling van vier ontwerpplannen uit. De plannen moeten de bouw van nieuwe woningen in een zone tussen de Groenestraat en de Conciencelaan, aan de Ringlaan Noord, aan de Vosseslag en aan de zone Molendreef mogelijk maken. De plannen kwamen op de jongste zitting aan bod, maar schepen Peter Breemersch, lijsttrekker voor Bewust, vroeg om de zaken te behandelen achter gesloten deuren.

‘Ik had daar een goede reden voor’, legt Breemersch uit. ‘Na de zitting waarop we de punten hadden uitgesteld, kreeg een gemeenteraadslid van de partij Bewust een telefoontje met de boodschap dat zijn dagen geteld waren als de plannen niet goedgekeurd worden. Het raadslid in kwestie, die anoniem wenst te blijven, was er het hart van in en deed aangifte bij de politie.’

Uiteindelijk werden drie van de vier uitvoeringsplannen goedgekeurd tijdens een debat achter gesloten deuren. Volgens de schepen verliep het gesprek erg constructief. De nieuwe plannen zijn goed voor ongeveer 200 nieuwe woningen, waarvan 20 procent volgens de wet sociale woningen moeten zijn. Schepen van Ruimtelijke ordening Wilfried Vandaele (Samen) is niet gelukkig met de gang van zaken. ‘Bewust heeft de plannen voor Vosseslag naar de prullenmand verwezen, en dat ten koste van 60 betaalbare woongelegenheden. Betrokken eigenaars kunnen zich zelfs niet uitspreken via een openbaar onderzoek.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio