Politie treft aanzienlijke drugsplantage aan in woning

Politie treft aanzienlijke drugsplantage aan in woning

Zo zag de plantage eruit. Foto: if

Meise -

Een gerechtsdeurwaarder kwam maandagmiddag ter plaatse aan de woning om een rechterlijke beslissing te laten uitvoeren. Samen met de wijkwerker van de lokale politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise) kreeg hij er geen gehoor. Na het openen van de voordeur ontdekten de agenten een heuse cannabisplantage. Die stond in vijf kamers van de woning opgesteld in gespecialiseerde tenten. ‘Om en bij de 450 planten werden aangetroffen, zo'n twee tot drie weken verwijderd van de oogst’, legt Carl Van der Auwera van de politie uit.

De politie heeft in de omgeving van de Veilinglaan in Meise een aanzienlijke cannabisplantage opgerold in een woning. De kwekers zijn spoorloos.

Deskundig opgesteld

‘De plantage was deskundig opgesteld en voorzien van de nodige lampen en water af- en toevoer’, zegt Van der Auwera. ‘Eveneens was er voorzien in de mogelijkheid om de verluchting via de bovenverdieping te laten lopen van het rijhuis. Ook de elektrische voorzieningen waren zeer vakkundig aangelegd. De elektriciteit werd nog voor de meter afgetapt zodat er niets abnormaals kon verschijnen bij de maatschappij. In de woning werd ook nog materiaal aangetroffen, wat er op wees dat er plannen waren om na de pluk opnieuw een oogst op te zetten.’

De waarde wordt geschat op zo'n 100.000 euro. In een garagebox verderop werd nog materiaal aangetroffen om de installatie verder uit te bouwen. ‘We zijn nu op zoek naar de eigenaar en de huurders, want het betreft wel een huurwoning. Uit buurtonderzoek bleek dat er sinds enkele maanden een verdacht en onregelmatig komen en gaan was van verschillende personen met buitenlandse voertuigen.’ Het materiaal en de plantjes werden inmiddels in beslag genomen en vernietigd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio