Vijfenzeventig jaar samen door het leven

Vijfenzeventig jaar samen door het leven

Maurits en Julia vierden hun albasten huwelijk. Foto: jol

Aalst -

Gisteren vierde Maurits Vermoesen zijn honderdste verjaardag. Meteen werd er getoost op de 75ste huwelijksverjaardag met zijn vrouw Julia Peirlinck.

Voor de albasten huwelijksdag is het eigenlijk nog wachten tot 21 september, maar familie, vrienden en de stad stonden erop om beide heugelijke feiten nu al te vieren. ‘Dat neemt niet weg dat we in september nog eens feestvieren’, zegt zoon Willy (73).

Maurits is op 17 juli 1912 in Moorsel geboren. Het gezin telde vier kinderen. Zus Jeanne (95) was aanwezig op de viering. Broers Adolf en Alfons zijn overleden.

Maurits is in het zorgcentrum Mijlbeke opgenomen sinds januari 2009, enkele maanden na zijn vrouw. Julia is geboren in Moorsel op 17 juli. Ze hebben in Mijlbeke elk een kamer op dezelfde verdieping. Dagelijks zitten ze liefdevol bij elkaar.

Maurits en Julia namen trouwens de felicitaties en lofredes hand en in hand in ontvangst. Volgens zoon Willy is de liefde tussen hen nog altijd heel groot. ‘Behalve met elkaar waren ze vooral bezig met hun bloemisterij en natuurlijk met de zorg voor mij en mijn zus Erna (53).’ Het paar heeft intussen ook vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Maurits en Julia teelden snijbloemen. In de beginjaren gingen ze de bloemen verkopen de Grote Markt van Brussel.

Ze leerden elkaar kennen tijdens een Herdersem kermis. ‘Ik heb haar leren dansen’, zegt Maurits. Hij was muzikaal aangelegd en speelde bij de harmonie ‘De Jonge Garde’ van Moorsel. Ook was hij lid van de Confrerie Heilige Rochus. Voor zijn langdurige inzet ontving hij eerder de zilveren en later de gouden medaille van het genootschap van Confreries.

Felicitaties

Schepen van Burgerlijke Stand Anne-Marie Verdoodt (Open VLd) en schepen van Economie Paul Stockman (CD&V) vertegenwoordigden de stad en brachten de felicitaties over van het Koningshuis. Anne-Marie Verdoodt sprak woorden van lof: ‘Vijfenzeventig jaar hebben jullie lief en leed gedeeld, teleurstellingen en tegenslagen samen overwonnen. Vandaag bewijzen jullie dat de liefde voor elkaar heeft standgehouden.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio