Tenten opruimen en laten drogen

Uitgeregende Chiromeisjes houden kampdag

Uitgeregende Chiromeisjes houden kampdag

Het is opruimen geblazen.

Retie -

Nadat de Retiese Chiromeisjes hun kamp moesten evacueren, haalden ze dinsdag het laatste materiaal weg in Neerpelt. Alles staat nu te drogen in Retie.

De meisjes van de Chiro van Retie hebben de afgelopen dagen helse momenten beleefd. Eerst werd hun kamp in Neeerpelt geëvacueerd nadat het terrein was ondergelopen door de hevige regenval.

De meisjes, ouders en vrijwilligers zijn al twee dagen in de weer om de tenten af te breken in Neerpelt en opnieuw op te stellen aan de meisjeschiro in Retie.

‘Vandaag (dinsdag) moeten we enkel nog de grote eettent en wat kleinere tentjes opruimen in Neerpelt en weer opzetten in Retie’, zegt groepsleidster Marloes Damen.

‘Hopelijk drogen ze woensdag volledig, zodat we ze deftig kunnen opbergen. Ook het andere materiaal moet nog gepoetst worden. Alles was nat geworden en zat onder de modder. Gelukkig is er voorts niet te veel schade.’

Het kamp dat de Chiro had georganiseerd voor de 264 leden is verloren.

‘Wat de financiële gevolgen zijn, weet ik nog niet goed’, zegt Marloes. ‘We zorgen er altijd voor dat onze leden zo goedkoop mogelijk op kamp kunnen gaan. Nadat alles achter de rug is, zullen we de balans opmaken. Misschien kunnen we een deel van het bedrag teruggeven. Gelukkig kunnen we rekenen op veel sympathie van de ouders.’

‘We willen ook volgend jaar de prijs voor onze leden zo laag mogelijk houden.’

De Chiro organiseert deze vrijdag nog wel een kampdag aan het Gemeenschapscentrum Den Dries in Retie. ‘We bieden onze leden zowel in de voor als in de namiddag spelletjes aan.

's Avonds organiseren we een symbolisch kampvuur in Den Dries. Dit is bestemd voor zowel de leden als de ouders. We hopen zo toch wat goed te maken.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio