Meer patrouilles op drie locaties

Politie zoekt extra personeel

Politie zoekt extra personeel

Het korps kreeg twee nieuwe wagens. Foto: credit

Ninove -

De politie van Ninove zoekt dertien extra agenten. De politie is deze zomer begonnen met zogenaamde fenomeenploegen: verhoogde patrouilles op plaatsen in de stad waar mogelijk een onveiligheidsgevoel zou kunnen ontstaan, zoals het station.

De politie speelt deze zomer kort op de bal met het project van de fenomeenploegen. ‘In drie buurten, rond het station, het park en de omgeving Oude Abdij, wordt vaker gepatrouilleerd’, legt waarnemend korpschef Danny De Troyer uit. Bedoeling is om het onveiligheidsgevoel dat er zou kunnen heersen, weg te nemen. ‘We willen mensen zo meer op hun gemak stellen, we blijven dit zeker doen tot eind september.’

De politie van Ninove heeft er overigens twee nieuwe wagens bij. Burgemeester Michel Casteur (Open VLD) overhandigde de sleutels aan Danny De Troyer en diensthoofd verkeer en wijken Benny Van Holder. Daarmee omvat het wagenpark voor de politie 24 auto’s en twee motorfietsen. Een personenwagen zal vooral voor het verkeer worden ingezet, de andere als interventiewagen.

‘We klagen niet, we worden goed uitgerust met materiaal’, zegt Danny De Troyer. De burgemeester vindt ook dat er middelen moeten zijn om goed te kunnen werken.

‘We blijven gespaard van zware criminaliteit, maar ik blijf voorzichtig’, zegt De Troyer. Ook in de stad zelf zijn er geen grote problemen. ‘We hebben niet meteen probleemwijken of plaatsen waar het geregeld fout gaat’, zegt Benny Van Holder.

Het korps telt nu tachtig agenten, maar er zijn nog dertien vacatures. ‘Die werden nu open verklaard, het probleem is dat er maar één keer per jaar een lichting nieuwe agenten komt, en dat die vaak kiezen voor de grotere politiezones, waar ze bijvoorbeeld met een extra premie voor tweetaligheid meer kunnen verdienen’, zegt de waarnemend korpschef. De Troyer blijft voorlopig, na het vertrek van Catherine De Bolle, het korps leiden. ‘We zijn nog niet bezig met haar opvolging’, vertelt burgemeester Casteur. ‘Om eerlijk te zijn, loopt het op dit moment heel goed in onze stad, waarom dan overhaast iemand zoeken? We zijn tevreden. Behalve de waarnemend korpschef zijn er vijf commissarissen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio