In Nederland ontmaskerde Vlaamse pedofiel: ‘Suggestieve vragen hebben me in de val gelokt'

In Nederland ontmaskerde Vlaamse pedofiel: ‘Suggestieve vragen hebben me in de val gelokt'

Luc A. tijdens de onthutsende reportage die hem ontmaskerde. Foto: sbs6

LUBBEEK - Vandaag krijgt pedofiel Luc A. (52) uit het Vlaams-Brabantse Lubbeek eenmalig de kans om aan de Nederlandse rechter uit te leggen waarom hij midden februari op een snelwegparking betrapt werd met een koffer vol foltermateriaal.

‘Iedereen heeft die beelden intussen gezien, behalve ik. Ik wil ze zien en met een verklaring voor mijn uitspraken komen. Mag ik alvast toch even wijzen op de suggestieve vragen die de journalist stelde.' Het zijn de woorden van de door een undercoverreportage ontmaskerde Luc A. tijdens de eerste zitting van zijn proces in Utrecht.

De journalist in kwestie is Alberto Stegema. Hij lokte de pedofiel uit Lubbeek in de val door via een advertentie op het internet een afspraak met hem te fiksen. ‘Wie heeft er zin om gezamenlijk een meisje van vier te gaan misbruiken?', luidde de boodschap. Luc A. stemde in en ontmoette Stegema op een snelwegparking. In de wagen vertelde hij openlijk over zijn pedofiele praktijken, zelfs met zijn eigen dochters: ‘Ze moeten toen vijf geweest zijn. Heel zachtjes. Ze weten daar niks meer van.'

Luc A. vindt dat de journalist hem in de val lokte door ‘talloze suggestieve vragen te stellen'. ‘Ondertussen hebben we samen rustig de bewuste beelden bekeken en besproken. Hij zal op de zitting (vandaag, nvdr.) met een verklaring komen', zegt zijn advocaat Derk Wiersum. Die zal pleiten dat Stegema de Lubbeekse pedofiel voortdurend uitlokte en dingen liet zeggen die hij niet meende, laat staan dat ze hebben plaatsgevonden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees