Celebs

Peter Van de Veire is radiorecord nu al kwijt

Peter Van de Veire is radiorecord nu al kwijt

Foto: pn

Het is gebeurd. Tom Berg, radiopersoonlijkheid bij de lokale Amerikaanse zender WKVI in Knox, heeft het wereldrecord radiomarathon verbroken. Om middernacht (6u deze ochtend onze tijd) verbrak Berg het record dat Peter Van de Veire net geen maand geleden succesvol had afgerond.

Op 18 juni slaagde de MNM-dj in zijn opzet om 185 uur aan één stuk radio te maken en haalde zo het Guinness Book of Records. Van de Veire kreeg non-stop medische en psychologische begeleiding, maar daar was bij Amerikaan Tom Berg geen sprake van. Berg begon zijn radiomarathon op maandag 11 juli en 187 uur later mogen we hem recordhouder noemen. De Amerikaanse presentator kreeg tijdens deze stunt geen professionele begeleiding en kon enkel rekenen op een heilzame massage en af en toe een vette hamburger of zijn favoriete pizza.


Op zijn persoonlijke blog lezen we dat een Belgische mail misschien wel zijn ultieme bron van motivatie is geweest:
“Ga alsjeblieft niet door met de radiomarathon. Eerst en vooral, jullie Amerikanen kunnen die 187 uur niet aan en onderschat niet hoe sterk wij Belgen zijn. Ik heb 14 jaar in Amerika gewoond en als ik daar één ding uit geleerd heb is dat jullie de meest luie mensen op aarde zijn. Laat ons Belgen nu voor deze ene keer het record houden. Jullie Amerikanen moeten altijd in alles de beste zijn, maar weet dat de rest van de wereld jullie de grootste en meest lakse idioten vindt.”

Gelukkig was Peter Van de Veire sportiever ingesteld en wenste hij zijn Amerikaanse collega heel veel succes. Nu zijn record ook werkelijk van de tabellen is geveegd, feliciteert Van de Veire Tom Berg van harte:

“Straf wat die man gedaan heeft, ik weet uit eigen ervaring dat het absoluut niet gemakkelijk is. Ik gun het hem van harte; het wereldrecord was nooit de belangrijkste drijfveer voor MNM, wel de solidariteit met de blokkende studenten die in juni traditioneel zware tijden beleven en voor wie de radio ‘s nachts soms de enige vriend was.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees