Argentinië ruziet opnieuw met Brits oliebedrijf

Argentinië ruziet opnieuw met Brits oliebedrijf

De Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner. Foto: REUTERS

Argentinië gaat juridische stappen nemen tegen het Britse Premier Oil. Dat maakte het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond (lokale tijd) bekend. Premier Oil wil 1 miljard dollar investeren in een door het eveneens Britse Rockhopper Exploration gevonden olieveld bij de Falklandeilanden. Zowel Argentinië als Groot-Brittannië claimt zeggenschap over die eilanden.
In juni kondigde de regering van president Cristina Fernández de Kirchner aan naar de rechter te stappen om oliewinning in het gebied door vijf Britse bedrijven te verhinderen. Het betreft Rockhopper Exploration, Desire Petroleum, Argos Resources, Borders & Southern Petroleum en Falkland Oil & Gas. 
 
De president voert sinds april een kruistocht tegen buitenlandse partijen die in haar ogen de grondstofvoorraden van Argentinië komen plunderen. Medio april besloot ze YPF, de Argentijnse tak van het Spaanse olieconcern Repsol, te nationaliseren. Madrid en Buenos Aires vechten deze zaak inmiddels uit bij een bemiddelingsbureau van de Wereldbank.
 

 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees